Meer woninginbraken in Cranendonck

CRANENDONCK – Het aantal woninginbraken in de gemeente Cranendonck is de afgelopen maanden flink toegenomen. Van januari tot juni 2017 waren er 14 woninginbraken, waarvan drie pogingen. Dit jaar zijn er tot nu toe al 24 woninginbraken geweest en acht pogingen tot inbraak. De politie in Cranendonck en gemeente Cranendonck roepen mensen op om extra alert te zijn en verdachte situaties direct te melden. De politie geeft prioriteit aan de inbraken en heeft de laatste weken extra surveillances ingezet.

In verschillende dorpen in de gemeente Cranendonck, zowel in de kern als in het buitengebied, zijn inbraken in woningen geweest. Vaak slaan inbrekers hun slag in de avonduren en dan vooral de weekenden. In veel gevallen wordt aan de achterzijde van de woning een deur of raam opengebroken waarna de hele woning wordt doorzocht. Dikwijls bestaat de buit uit geld en sieraden.

Meld verdachte situaties
Een inbraak is erg vervelend voor bewoners. Het zorgt voor een hoop regelwerk en ook emotioneel heeft het vaak vervelende gevolgen. Daarom is het fijn als inbrekers zo snel mogelijk gepakt kunnen worden. Maar het voorkomen van een inbraak is natuurlijk het allerbeste. Zorg dus dat je deuren en ramen goed afsluit als je van huis gaat en meld verdachte situaties zo snel mogelijk bij de politie via 112 (spoed). Heb je iets gezien waarvan je achteraf denkt dat het mogelijk bruikbare informatie is voor de politie? Bel dan naar 0900-8844 (geen spoed, wel belangrijk).

Voor preventietips verwijzen we naar de volgende website: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html