Gemeente trekt horecavergunning Brothers in

WEERT – De gemeente Weert heeft gisteren de drank- en horecavergunning van horeca-inrichting Brothers B.V. aan de Oelemarkt 11 in Weert ingetrokken. Dat betekent dat de horecagelegenheid niet meer open mag. Dit nadat de gemeente herhaaldelijk aan de eigenaar heeft gevraagd om gegevens aan te leveren die nodig zijn voor een Bibob-onderzoek.

Met behulp van de Wet Bibob kan een gemeente onderzoeken of de persoon met wie zij zaken doet betrouwbaar en integer is. Uit het onderzoek zou kunnen blijken dat de aanvrager van de vergunning verdacht wordt van betrokkenheid bij strafbare activiteiten. Op dat moment kan de gemeente de gevraagde vergunning niet afgeven of een verleende vergunning intrekken.

Vergunning ingetrokken
Burgemeester Heijmans heeft Brothers B.V. in maart 2018 gevraagd om gegevens aan te leveren voor een bibob-onderzoek. Ook na twee herhalingen van dat verzoek in april en in mei bleven de gevraagde gegevens uit. Omdat er nu geen toetsing kan plaatsvinden heeft de burgemeester met onmiddellijke ingang de vergunning ingetrokken, aldus een persbericht vandaag.

Reactie Brothers
Via Facebook een reactie van Brothers: “Wij hebben inmiddels via trouwe gasten het bericht ontvangen van WeertdeGekste dat onze locatie gesloten word door de gemeente Weert. Ons is bekend dat er een onderzoek loopt echter klopt het verhaal van WeertdeGekste NIET en is ons ook niet om verhaal gevraagd. Tot nader order blijven de events zoals gepland, staan en zullen wij als locatie in overleg gaan met de gemeente Weert. Onze excuses voor het ongemak maar wij houden jullie op de hoogte. Mvg Club & GrandCafe 6001”.