Noord-west Limburg zegt ja tegen glasvezel!

REGIO/NEDERWEERT/OSPEL –  Maanmiddag 11 juni is op het gemeentehuis in Nederweert tijdens een persconferentie van Glasvezel Buitenaf het officiële percentage woningen wat ja heeft gezegd tegen glasvezel in het buitengebied bekendgemaakt.

In totaal zeiden 55,5 % van de woningen ja tegen glasvezel. De gemeente Nederweert liep qua aanmeldingen al geruime tijd aan kop, en werd daarom door Glasvezel Buitenaf ook gekozen als gemeente om de persconferentie te houden.

De afgelopen weken is Glasvezel buitenaf en in het bijzonder de vele ambassadeurs, dagelijks bezig geweest met het informeren van bewoners en begeleiden bij het maken van de beste keuze per woning/huishouden.

Lees hier het persbericht >>

De vervolgstappen zijn dat de aannemer Spie tijdens de zomerperiode het detail plan gaat uitwerken: hoe wordt de uitrol van de kabel precies gedaan, waar beginnen de graafwerkzaamheden, waar komen de ondergrondse verdeelpunten, etc. In het 4e kwartaal van 2018 beginnen de graafwerkzaamheden zelf.

Naar verwachting worden de
eerste woningen dan aangesloten in het eerste kwartaal van 2019. Welke woningen dat zullen zijn is op het moment nog niet bekend. Eind 2019 zullen alle woningen die zich aangemeld hebben voor glasvezel aangesloten zijn op snel Internet via glasvezel!
Voor diegene die zich nog niet hebben aangemeld, dit kan nog steeds, maar houd vanaf nu rekening met extra kosten. Aanmelden kan door contact op te nemen met 1 van de service providers!

Alle ambassadeurs bedankt voor jullie inzet de afgelopen weken! Dankzij jullie wordt glasvezel in het buitengebied gerealiseerd hetgeen de leefbaarheid sterk ten goede komt!

Vorig artikelNieuw luidklok zorgt dat de beiaard behoort tot de absolute top van Europa
Volgend artikelForse straffen voor transport drugsgrondstoffen