Kapotte klok Martinuskerk afgetakeld

WEERT – De nieuwe kerkklok van Weert is geleverd. De Sint Martinus klok weegt tweeduizend kilo. De klok werd gegoten bij Koninklijke Eijsbouts in het Brabantse Asten. Vandaag werd de oude klok omlaag getakeld en de nieuwe geleverd.

Aanstaande zondag wordt de klok gezegend die nu tijdelijk voor het hoofdaltaar staat. De nieuwe klok die van brons werd gegoten kost 65.000 euro. Na het gieten moest de klok twee tot drie weken afkoelen in de mal. Daarna werd de klok geschaafd om de klankkleur juist te krijgen. De ‘Martinus’ is de op een na grootste klok in de toren van de Sint Martinuskerk in Weert en heeft als tekst ook een verwijzing naar Philips de Montmorency (1568 – 2018) die 450 jaar geleden onthoofd werd te Brussel.

Vorig artikelUitslagen ZPC Regionale Zomerkampioenschappen
Volgend artikel25 jarige Ierse ruiter overleden na zwaar ongeval in Weert