Limburgers meest vriendelijk en behulpzaam

Foto via Joey Engelen

LIMBURG – Nederlandse vakantiegangers vinden Limburgers het meest behulpzaam en vriendelijkst van alle Nederlanders. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland.

De Nederlandse vakantieganger geeft Limburgers een 7.59 voor hun vriendelijkheid en behulpzaamheid. Hiermee zijn ze het meest gastvrij van alle inwoners van Nederland. Mocht je als vakantieganger met autopech komen te staan, of je bent verdwaalt, dan kun je gerust een beroep doen op de behulpzame Limburger. Een geluk bij een ongeluk!

Opvallend is de lage positie van Noord-Brabant, met een 7.24 scoren de inwoners van deze provincie onder het landelijke gemiddelde.

Hieronder de lijst van de provincies met de meest (tot minst) vriendelijke en behulpzame inwoners:

 1. Limburg: 7.59
 2. Overijssel: 7.53
 3. Flevoland: 7.52
 4. Gelderland: 7.47
 5. Drenthe: 7.47
 6. Noord-Holland: 7.41
 7. Utrecht: 7.36
 8. Zeeland: 7.34
 9. Friesland: 7.27
 10. Noord-Brabant: 7.24
 11. Zuid-Holland: 7.24
 12. Groningen: 7.11

Limburg in top 3 meest gastvrije provincies
Naast de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de inwoners, werden ook andere vakantie-ervaringen onderzocht met betrekking tot gastvrijheid, zoals de uitnodigende natuur en dorpen in de omgeving, de kwaliteit van de accommodaties, de horecavoorzieningen en de recreatieve mogelijkheden.

Limburg eindigt in dit ‘Gastvrijheidsonderzoek’ op de derde plaats, net na Noord-Brabant. De Nederlandse vakantieganger vindt Gelderland de meest gastvrije provincie, gebaseerd op meerdere vakantie-ervaringen.

Lees het volledige Gastvrijheidsonderzoek 2018 terug op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/gastvrijheidsonderzoek-2018/

Vorig artikelStalbranden mogelijk veroorzaakt door overlast van ratten
Volgend artikelTijdelijk Museum 75 Jaar bevrijding Midden Limburg