Plan voor groot zonnepark op voormalige stortplaats Leveroysedijk in Weert

WEERT – Afvalzorg Holding heeft plannen om op de voormalige stortplaats aan de Leveroysedijk in Weert een groot zonnepark met 17.000 panelen aan te leggen. De gemeente staat welwillend tegenover de plannen en is voornemens toestemming te geven aan het bedrijf.

Dat schrijft De Limburger. De voormalige stortplaats is acht hectare groot. De panelen worden geplaatst op een ruimte van zes hectare.

Panelen
Volgens de regels die gelden voor het gebied zou er namelijk geen zonnepark aangelegd mogen worden. Er zou alleen bos geplant mogen worden of er zouden agrarische activiteiten mogen plaatsvinden. De gemeente wil toestemming geven aan het bedrijf en stelt dat het belangrijk is dat er met de zonnepanelen duurzame energie wordt opgewekt. Ook vindt er nog een overleg plaats met de omwonenden.