Choral Evensong op Pinksterzondag in de Paterskerk Weert

vocaal ensemble Capella Sine Vinculis ('koor zonder boeien/banden')

WEERT – Op zondag 20 mei aanstaande zal er om 17.00 uur weer een Choral Evensong verzorgd worden in de Paterskerk, Biest 43 te Weert. Het koor Capella Sine Vinculis o.l.v. Bea van der Kaaij zal deze bijzondere getijdendienst zingen.

Muziek is gekozen passend bij Pinksteren: Ubi Caritas van Duruflé, Thou Visitest the Earth van M. Greene. Vaste onderdelen van deze bijna geheel gezongen dienst zijn het Magnificat (Lofzang van Maria) en Nunc Dimittis (Lofzang van Simeon) in de zetting van Walmisley in Dm, de gezongen gebeden (Preces and Responses) van Ayleward. Psalm 139 zal gezongen worden op de chant (Anglicaanse wijze van 4–stemmig reciteren) van Edgar Day. De gardiaan van de minderbroeders franciscanen Gerard Heesterbeek ofm zal voorgaan in deze dienst en Christian Drost zal het orgel bespelen.

Capella Sine Vinculis (‘koor zonder boeien/banden’) is een vocaal ensemble dat is opgericht door Bea van der Kaaij na haar terugkomst in Nederland vorig jaar. Bea en haar gezin hebben 10 jaar in Engeland gewoond/gewerkt/gestudeerd en zijn ondergedompeld geweest in de Anglicaanse koortraditie. Het koor bestaat uit de 6 gezinsleden van der Kaaij (buren van de Paterskerk), die allen zeer muzikaal zijn. Er is een wisselende groep van bevriende zangers dat het koor uitbreid per gelegenheid. Het is nu een jaar geleden dat de Capella Sine Vinculis voor het eerst in de Paterskerk in Weert een dienst zong. Dat beviel goed en het koor werd gevraagd om ook diensten in de St. Janskathedraal in Den Bosch te zingen, en op andere gelegenheden in de Paterskerk.

Komende zomer zingt het koor een concert in de St. Janskerk ik Gouda en zal terugkeren naar de St. Jan in Den Bosch (Eucharistievieringen) en zal voor het eerst een kort optreden verzorgen in de Grote- of St. Bavokerk in Haarlem. In het najaar zingt het koor tijdens de St Franciscusviering (4 oktober) in de Paterskerk en zal daar ook een Festival of Lessons and Carols verzorgen op 23 december. Als kroon op dit jaar zal het koor een week lang diensten zingen in de week na Kerst in Peterborough Cathedral in Engeland.

Vorig artikelPlan voor groot zonnepark op voormalige stortplaats Leveroysedijk in Weert
Volgend artikelStart verkoop 12 starterswoningen Laarveld fase 2