Koninklijke onderscheidingen in het Leudal

HORN/GRATHEM – Koninklijke onderscheiding voor de heer A.P.M (Guus) Rutten uit Horn  Op vrijdag 20 april 2018 is aan de heer August P.M. Rutten (87 jaar) wonende in Horn, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal.

De heer Rutten zet zich al veel jaren met verve in voor de natuur en het wildbeheer. Zeker bestuurlijk heeft hij zijn sporen verdiend. Zo valt te vermelden dat de heer Rutten medeoprichter (1980) is van de Wildbeheerseenheid Land van Horne en bestuurslid van de Reewildcommissie. Daarnaast was hij vrijwilliger bij en bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging en 25 jaar voorzitter van de redactiecommissie van het magazine ”De Jager”. Ook schrijft Rutten artikelen voor dit tijdschrift.

Verder was de heer Rutten vanaf 1992, 20 jaar voorzitter en adviseur van de vereniging Het Reewild regio Limburg en lid van het landelijk bestuur. Thans fungeert hij nog als docent van de cursus Reeënbeheer en organiseert hij bijeenkomsten voor alle reewildcoördinatoren uit de provincie Limburg. Ook is decorandus 21 jaar vrijwilliger bij de Wildbeheereenheid Roerstreek, lid van de Grofwildcommissie, adviseur voor het bestuur en o.a. als controleur betrokken bij de Reewildtellingen. Daarnaast is de heer Rutten sinds 2000 lid van de Probusclub Roermond.

Decorandus was tot 1992 werkzaam als chirurg in het St. Laurentius ziekenhuis in Roermond. De heer A.P.M. Rutten werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Koninklijke onderscheiding voor de heer Bob van Brink uit Grathem

Op zaterdag 21 april 2018 is aan de heer B.P.W van Brink (49 jaar), wonende in Grathem, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden hem opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal.

De heer Bob van Brink, in het dagelijks leven werkzaam als advocaat, is vanaf 1986 betrokken bij Jong Nederland, lokaal- en provinciaal. Met een onuitputtelijk enthousiasme staat de heer Van Brink al meer dan 30 jaar voor Jong Nederland paraat.

Foto door Frans Daemen

Hij was/is voorzitter, lid dagelijks bestuur en lid algemeen bestuur van Jong Nederland Grathem (150 leden) en voorzitter, bestuurslid en adviseur van Jong Nederland Limburg (4500 leden). Van Brink was als commissielid kadervorming betrokken bij diverse activiteiten op het gebied van sport-en spel, creativiteit en natuurbeleving, activiteiten die door Jong Nederland Grathem worden georganiseerd.

Voor Jong Nederland Limburg was hij organisator van de eerste kaderschouw. Van Brink ontwikkelde een trainingsmethodecursus voor bestuurders op het gebied van jeugdwerk. In de gemeenschap Grathem is de heer Van Brink geen onbekende. In 2006 werd hij uitgeroepen als Prins van de Foekepotters. Tot heden is decorandus naast bestuurslid, lid van de Raad van Elf en Vorst van Carnavalsvereniging “de Foekepotters” ook lid van diverse commissies.

Na een lange vrijwilligers carrière gaat Van Brink zijn “loopbaan” bij Jong Nederland deze maand beëindigen. De heer Bob van Brink werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Vorig artikelWeg uit de Peel-dag bij Buitencentrum De Pelen
Volgend artikelComm op!: professionals lossen communicatie-uitdagingen op voor vrijwilligersorganisaties