Hockey: Verlies voor Weerter dames tegen het Amstelveense Pinoké

WEERT – Gisteren mochten de dames van HV Weert het opnemen tegen de nummer 1 uit de competitie: Pinoké dames 1.

Dat het een zware wedstrijd zou worden, was vooraf bekend. Weert paste hun speelstijl aan en speelde half-court. Dit werkte uitstekend want tot de 33e minuut stond het nog steeds 0-0. Weert kwam halverwege de eerste helft zelfs op voorsprong, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt helaas voor de Weert onterecht af. De laatste 3 minuten leek het alsof de dames aan het slapen waren, want binnen 3 minuten werd er drie keer gescoord door de Amstelveense ploeg. Met een 3-0 tussenstand gingen de teams de rust in.

De tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Pinoké had veel balbezit, maar Weert stond verdedigend sterk. Het lukte Pinoké nog een keer om te scoren, wat de stand op 4-0 bracht.

Na de wedstrijd was niemand ontevreden. Verdedigend stonden ze sterk, op de laatste drie minuten van de eerste helft na. Een wedstrijd dat vooraf werd gezien als oefenpotje. Komende twee weken zullen de dames het moeten gaan doen. Helmond en Alecto zijn de volgende tegenstanders. Het blijft onderin nog altijd spannend!

Vorig artikelNominaties gezocht voor Architectuurprijs van Weert en Nederweert 2018
Volgend artikelHockey: Heren Weert verliezen met 2-1 van Venlo