Hockey: Heren Weert verliezen met 2-1 van Venlo

WEERT – Zondag speelden de hockeymannen van Weert tegen koploper Venlo. Venlo, dat al zeker was van promotie, maar het seizoen wel nog als kampioen wil afsluiten begon sterk aan de wedstrijd.

Weert stond onder druk, maar wist bij vlagen onder de druk uit te hockeyen. Via een van deze mogelijkheden scoorde Weert iets tegen de verhoudingen in de 0-1. Julius Stienen kreeg via een uitbraak de bal, speelde 3 man voorbij en ronde af door de benen van de keeper. 0-1 was ook de ruststand, ondanks een aantal kansen en strafcorners voor Venlo.

Na rust ging Venlo nog meer aandringen, maar de verdediging onder leiding van aanvoerder Ben Wiermans hield goed stand. Totdat Venlo een van zijn strafcorners via de rebound in het doel kreeg, tussenstand 1-1 en nog niks aan de hand voor de mannen van Weert. Venlo bleef aandringen en 10 minuten voor tijd kreeg het weer een strafcorner, deze werd op de lat gepusht kwam terug de drukke cirkel in en de scheidsrechter gaf plotseling een strafbal. Zelfs de spelers van Venlo reageerden verbaasd maar de beiden scheidsrechters kwamen niet terug op hun beslissing. Helaas voor Weert werd het via deze strafbal 2-1 voor Venlo, en dit bleek iets later ook de eindstand. Weert, dat het lang vol hield tegen koploper Venlo, staat nog steeds op de vierde positie en heeft promotie nog steeds in eigen hand.

Vorig artikelHockey: Verlies voor Weerter dames tegen het Amstelveense Pinoké
Volgend artikelWeg uit de Peel-dag bij Buitencentrum De Pelen