Proef met langere openingstijden in Roermond

ROERMOND – Van veel ondernemers in de Roermondse binnenstad hoeft het niet: langere winkeltijden. Toch start aan het eind van de week een proef. Want de consument gaat steeds later shoppen.

Dat schrijft Dagblad de Limburger. Citymanager Niek Mares geeft aan dat een dergelijke proef met langere en uniformere openingstijden al gestart had moeten zijn. Maar er is gekozen om eerst onderzoek te doen.

Onderzoek
Het consumentengedrag is onderzocht en er is onder ondernemers een enquête gehouden. De uitkomsten maken duidelijk dat mensen steeds later op de dag gaan shoppen. Vooral op vrijdag, zaterdag en zondag is het rond winkelsluitingstijd nog behoorlijk druk. Aan de andere kant blijkt dat ondernemers er weinig voor voelen de openingsuren te verlengen of eventueel te verschuiven.

De proef wordt gedaan op de Steenweg en omgeving. Daar bevinden zich voornamelijk landelijke modezaken.

Vorig artikelWeert Lokaal adviseert brede coalitie met VVD, SP en CDA
Volgend artikelHeemkundevereniging en Orgelkring Nederweert organiseren speciale avond