‘Voortzetten van huidige coalitie in Weert is een optie’

Stadhuis Weert

WEERT – Momenteel voert informateur René Laenen gesprekken voor het vormen van een nieuwe coalitie in Weert. Hoewel een concreet voorstel nog op zich laat wachten, zegt hij tegenover Dagblad de Limburger dat hij een voortzetting van de huidige coalitie met Weert Lokaal, VVD en SP zeker niet uitsluit.

De partijvoorzitter van Weert Lokaal, grote winnaar van de verkiezingen in Weert, heeft de taak een nieuwe coalitie te vormen. Daarvoor wint hij informatie bij politieke partijen, mensen uit het ‘maatschappelijk veld’ en niet-stemmers.

Nieuwe  coaltie
Laenen geeft de voorkeur aan een brede coalitie met met minimaal drie partijen. VVD en SP hebben zetels verloren bij de gemeenteraadsverkiezingen. “Maar als coalitie hebben ze één zetel gewonnen”, zegt Laenen. “Bovendien was het verlies van 1 zetel bij de VVD nipt.” De SP heeft meer schade geleden en zag het aantal zetels halveren van 4 naar 2. Volgens Laenen ligt dat echter niet aan de lokale SP. “Wethouder Paul Sterk heeft bijzonder goed werk verricht bij de invoering van de taken die het Rijk heeft overgedragen aan de gemeenten.”

Vorig artikelRuim 1.000 bezoekers voor retro & vintage kleding in Weert
Volgend artikelStijging van bedrijven met minimaal 10 werknemers in Midden-Limburg