Weerter koor Creatura zing hoogmis in Ospel

OSPEL – Zondag 8 april om 10.00 uur verzorgt het Weerter koor Creatura de hoogmis in de parochiekerk van Ospel. Het koor CREATURA is 5 jaar geleden opgericht, uit een aantal andere koren. Het is een gemengd gezelschap wat uit een vroeger kerkkoor, operettekoor en diverse vocale ensembles samengevoegd werd.

Optreden tijdens hoogmis in de parochiekerk van Ospel

Inmiddels hebben zij een behoorlijk repertoire opgebouwd wat zowel religieuze, profane, klassieke, Nederlandstalige en Limburgse muziek bestaat. De naam CREATURA staat voor : Veelzijdig, Creatief en Empathisch. De doelstelling is vooral het beoefenen en bevorderen van de zangkunst, het meewerken aan de culturele muzikale vorming van onze leden alsmede de bevordering van het culturele leven in de regio Weert.

Binnen ons koor zijn er voor iedereen mogelijkheden om solo, duetten of in kleinere groepjes te kunnen zingen, dus voor elk wat wils. En verder hebben wij als doel om met ons programma, onder mensen te bereiken die vanwege sociale en/of medische redenen niet, of in mindere mate, de mogelijkheid hebben actief of passief te genieten van de zangcultuur. Uitgevoerd wordt o.a. de Messe in C van Gounot en werken van Fischer, Malotte en Franck.

jg

Vorig artikelVaten gedumpt op meerdere plaatsen in Ospel
Volgend artikel†Overlijdensbericht Peter Veugen