Glasvezel dichtbij voor buitengebied Noordwest Limburg

WEERT – Goed nieuws! Op 16 maart start de campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in Noordwest Limburg. Dat betekent dat vanaf die datum de bewoners van ruim 5.000 adressen in het buitengebied van de (gehele en/of gedeeltelijke) gemeenten Weert, Nederweert, Peel en Maas, Leudal en Maasgouw zich kunnen aanmelden voor een glasvezelaansluiting én een abonnement kunnen gaan afsluiten. Als 50% van de bewoners dit vóór 11 juni 2018 doet, wordt er glasvezel aangelegd in het gebied. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning organiseert ‘Glasvezel buitenaf’ vijf informatieavonden.

Aanbod
Alle inwoners van het buitengebied in Noordwest Limburg ontvangen hetzelfde aanbod. Ze hebben de keuze uit vier dienstaanbieders (Caiway, Delta, CBizz, WeServe), die een passend glasvezelabonnement bieden. Bovenop de abonnementskosten geldt een vastrechtvergoeding van €1.900,- bij eenmalige afkoop of €15,- per maand. Via de postcodechecker op de website www.glasvezelbuitenaf.nl kunnen inwoners checken of hun adres binnen het geselecteerde gebied valt en of het aanbod voor hen geldt.

Informatieavonden
Deze week valt een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat. Vanaf 19.30 uur is de inloop en om 19.45 uur start de avond. Glasvezel buitenaf kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit Glasvezel buitenaf te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

Gemeenten blij met de start van de campagne
De gedeputeerde van de Provincie Limburg, Hans Teunissen, de verschillende belangengroepen als ook de gemeenten zijn blij dat de glasvezelcampagne start. “Er gaat geen week voorbij of wij worden aangesproken over de noodzaak van snel internet voor het buitengebied. Digitale bereikbaarheid is cruciaal voor de leefbaarheid en bedrijvigheid op het platteland”, aldus de wethouders Johan Lalieu (gemeente Maasgouw), Piet Verlinden (gemeente Leudal), Roland van Kessel (gemeente Peel en Maas), Theo Coumans (gemeente Nederweert) en Frans van Eersel (gemeente Weert). De vijf wethouders roepen alle inwoners op om naar de informatieavonden te gaan. “Laten we met elkaar de schouders eronder zetten om te zorgen dat we de 50% deelname halen”.

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Vorig artikelMan bekneld in Stramproy
Volgend artikelVerkiesbare CDA-jongeren richten hét politieke platform ‘CDJA Weert’ op