Verkiesbare CDA-jongeren richten hét politieke platform ‘CDJA Weert’ op

WEERT – De kandidatenlijst van het CDA telt de meeste jongeren van alle politieke partijen in Weert. Van de in totaal 30 kandidaten, zijn er 12 onder de 35 jaar. Omdat zij er niet alleen nu, maar ook na de verkiezingen voor Weerter jongeren willen zijn, richten de twintigers onder hen het politieke platform CDJA Weert op. Op 16 maart is de kick-off bijeenkomst.

Waarom een politiek jongeren platform?
Een van de initiatiefnemers Colette Grijmans (22): “De huidige gemeenteraad van Weert telt twee raadsleden van 30 jaar of jonger, een van hen is CDA-er. We hopen dat hier na 21 maart verandering in komt, want het is belangrijk voor onze toekomst dat ook jongeren een stem hebben in de raad”.

Mede-initiatiefnemer Jeroen Weekers (23) vervolgt: “We willen er niet alleen zijn tijdens deze campagneperiode. Daarom hebben we ons als verkiesbare jongeren samengepakt en een lokale variant van de jongerenafdeling van het CDA opgestart. Zo kunnen we ook na de verkiezingen een platform bieden voor jonge Weertenaren met goede ideeën voor onze gemeente.”

Meerwaarde voor Weerter jeugd
Hendrik Stals, lijsttrekker CDA Weert: “Wij zijn er trots op dat we erin geslaagd zijn om zoveel jonge mensen te interesseren voor de lokale politiek en de uitgangspunten van het CDA. Dat biedt kansen. Ik ben ervan overtuigd dat het CDJA Weert van grote toegevoegde waarde kan zijn voor de jonge Weertenaren

Lancering CDJA Weert
Op vrijdag 16 maart organiseert het CDJA Weert een kick-off in de Brouwschuur voor alle geïnteresseerde Weertenaren tussen de 18 en 35 jaar. Kijk voor meer informatie over de kick-off en de kandidaten op de facebookpagina ‘CDJA Weert’.

Vorig artikelGlasvezel dichtbij voor buitengebied Noordwest Limburg
Volgend artikelPolitiek is verdeeld over invoeren gratis parkeren in Weert