Bouw zonnepark met 170.000 panelen bij Nyrstar in Budel-Dorplein

BUDEL-DORPLEIN – De provincie Noord-Brabant en Nyrstar hebben een akkoord bereikt over de bouw van een zonnepark. Met een oppervlakte van 60 hectare en 170.000 zonnepanelen wordt het één van de grootste zonneparken van Nederland.

Het project gaat zo’n 36 miljoen euro koste en wordt nog dit jaar gebouwd op de gesloten bekkens van zinksmelter Nyrstar.

Onderdeel van Metalot 3c
Het zonnepark is onderdeel van het grote plan Metalot 3C, dat draait om energieproductie- en opslag op basis van metalen. In metalot 3C moet het uitendelijk lukken om Nyrstar volledig energieneutraal te laten werken. Het zonnepark slaagt daar nog maar voor een klein deel in: Nyrstar verbruikt de energie die vergelijkbaar is met wat nodig is voor de hele stad Eindhoven. De met deze zonnepanelen gewekte energie wordt overigens niet rechtstreeks door Nyrstar gebruikt. Dat gebeurt via het net van Eneco.

Vorig artikelScholen in Boshoven waarschuwen voor man die kinderen vraagt te plassen
Volgend artikelDruk op College dwingt tot bouwstop voor geitenhouderijen in Nederweert