Politiemol Mark M. krijgt 5 jaar cel

DEN BOSCH/WEERT – De rechtbank in Den Bosch heeft politiemol Mark M. (31) veroordeeld tot vijf jaar cel. Volgens de rechtbank is er genoeg bewijs dat de ex-politieman vertrouwelijke gegevens lekte. “Zonder enige professionele aanleiding heeft hij grote hoeveelheden informatie opgevraagd”, oordeelde de rechtbank. Hij heeft daarmee zijn ambtsgeheim geschonden.

Volgens de rechtbank bestaat het gevaar dat de politiemol, die niet bij de uitspraak aanwezig was, zal vluchten. Daarom is het bevel van de rechter dat hij direct gevangen moet worden genomen.

De belangrijkste medeplichtige in de zaak, Mark S. uit Veldhoven- die als enige verdachte ook bij de uitspraak aanwezig was – kreeg drie jaar gevangenisstraf opgelegd. Hij bewaarde de gelekte informatie en regelde ontmoetingen. Andere verdachten kregen twaalf maanden en vier maanden cel opgelegd. Een laatste verdachte werd vrijgesproken.

Lees hier >> verder bij de bron www.omroepbrabant.nl

Vorig artikel19 februari 1987: OJC Oase uitgebrand
Volgend artikelVan wie is deze portemonnee?