Gemeenten en Provincie tekenen voor aanleg glasvezel buitengebied

LIMBURG – De gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Maasgouw, Peel en Maas, de Provincie Limburg en Glasvezel buitenaf hebben 25 januari 2018 het convenant getekend om de aanleg van toekomstbestendig glasvezel in het buitengebied mogelijk te maken. Binnenkort start de inschrijving voor het afnemen van een abonnement.

Als minimaal 50% van de bewoners voor glasvezel kiest, gaat de aanleg daadwerkelijk door. Juist nu de Limburgse samenleving verder digitaliseert, wordt snel internet voor inwoners en bedrijven in het buitengebied, steeds belangrijker. Uit onderzoek blijkt dat er in de buitengebieden van Leudal, Maasgouw, Nederweert, Peel en Maas en Weert veel behoefte is aan glasvezel.

De Provincie Limburg en betrokken gemeenten gingen daarom in gesprek met Glasvezel buitenaf om de mogelijkheden voor de aanleg van glasvezel in de buitengebieden in Limburg te verkennen. Wethouder Piet Verlinden :”Voor de ontwikkeling en leefbaarheid van het platteland vind ik snel internet enorm belangrijk. Als een van de deelnemende gemeente wil Leudal-met ruim 1700 adressen- hier graag aan meedoen”.

Digitale samenleving
Gedeputeerde Hans Teunissen: “De provincie vindt het belangrijk om glasvezelaansluitingen aan te leggen in het buitengebied van Limburg. Het is niet alleen beter voor het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid en infrastructuur van het buitengebied. Ook zorgt glasvezel ervoor dat Limburg klaar is voor alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Alle Limburgse inwoners en bedrijven moeten mee kunnen gaan met de steeds verdere digitalisering van onze samenleving.”

Vorig artikelOpbrengst 5de Kerstmarkt Ospeldijk overhandigd
Volgend artikel26 januari 1563: Brand in de Langstraat