Boorebâl 2018 op maandag 29 januari

Foto: De Rogstaekers | Adrie Hendriks

WEERT – Maandag 29 januari vindt in Weert het traditionele Rogstaekers Boorebâl plaats, inmiddels alweer voor het derde jaar terug in de Weerter binnenstad.

Voorafgaand aan de uitroeping is er in een 9-tal horecazaken booremoos eten en van daaruit trekt men om 19.45 uur onder begeleiding van muziekkapellen naar de Markt voor de bekendmaking van de boerenfamilie.

Op het bordes van het Jacob van Horne Museum zal de Umbelder om 20.00 uur beginnen met de uitroeping van de ouders, getuigen en bruidspaar 2018. Aansluitend zal door de Daeke het bruidspaar in de onecht worden verbonden. Na afloop van deze ceremonie zal er aan de familie met bruidspaar een receptie worden aangeboden in een nog nader te bepalen horecagelegenheid die door Vorst Stan op het bordes bekend gemaakt wordt. Vervolgens trekt de boerenfamilie met muziekgezelschap “De Waerse Kuj” de stad in waar in de bezoekende horecagelegenheden het feest van de boerenbruiloft zal plaatsvinden.
Om 24.00 uur zal de ambtenaar van de Burgerlijke stand (Rogstaekersprins) het huwelijk ontbinden en het bruidspaar weer met beide beentjes op de grond zetten.

Kijk voor meer informatie op www.vvderogstaekers.nl

Vorig artikelGemeente Cranendonck wil open informatie over goederenvervoer voor omwonenden
Volgend artikelEduquaat acties voor onderwijs in Malawi: € 4430,90