Themabijeenkomst: Jong en Ondernemend

WEERT – Op vrijdag 26 januari organiseert D66 Weert in hotel/brasserie Antje van de Statie de bijeenkomst ‘Jong & Ondernemend’ in Weert. Tijdens deze bijeenkomst komen jonge ondernemers uit Weert aan het woord. Iedereen die geïnteresseerd is in de manier waarop zij aan de weg timmeren is van harte welkom. De avond begint om 19:30 uur en duurt tot 21:30 uur. Toegang is gratis.

Veel ondernemers maken volop gebruik van de mogelijkheden van internet. Anderen zien hun omzet juist afkalven. Met name de binnenstad ligt onder een vergrootglas. Provincie en gemeente trekken samen op om de binnenstad te verbeteren. Ook buiten de binnenstad gaan bedrijven de komende jaren veel investeren. Met name de logistieke ‘reuzenhal’ van Heylen en het van der Valk hotel langs de A2 zullen in het oog springen.

Tussen al dit geweld is de vraag: hoe verschaffen jonge ondernemende mensen zich een plek op de markt? Het MKB staat vaak voor innovatie en diversiteit aan werkgelegenheid. Het cement voor een aantrekkelijke woon- en werkstad. Wat kan de gemeente voor starters betekenen? Welke kansen biedt de Participatiewet voor sociaal ondernemen? (Dit zal door een Tweede Kamerlid worden toegelicht). En hoe ervaren jonge ondernemers het werken in de gemeente Weert en de regio?

Als u benieuwd bent naar antwoorden op deze vragen, bent u van harte welkom. Ook als u zelf vragen heeft natuurlijk. Aan het programma werken mee: Rob Heijnens (Robivo), Linda Gielen (Bullseye Publishing), Lennart Stultiens (De Verbinderij), Stella van Rheenen (POM HR-Training en Branding), Rens Raemakers (Tweede Kamerlid D66) en Erik Werps (gemeenteraadslid D66).

Ontvangst vanaf 19:00 uur. Gelieve op verzoek van Antje de toegang aan de rechterzijde van het Stationsplein te nemen. Dit vanwege de gasten in de brasserie. Deze avond wordt mogelijk gemaakt door D66 Weert.

Vorig artikel16 januari 1931: Autozegening op de Markt
Volgend artikelCollecte voor optocht in Ospel