‘Óm in te Lieste’ uit Neer winnaar Midde Limburgs Leedjes Festival 2018

Het duo 'Óm in te Lieste' uit Neer heeft gewonnen met het liedje: ’t lempke van de keulkast.

NEDERWEERT/NEER – In Nederweert heeft de finale plaatsgevonden van het Midde Limburgs Leedjes Festival 2018. Deze goed bezochte avond, georganiseerd door de jublierende Vastelaoves Vereniging de Pinmaekers uit Nederweert, bevatte 18 liedjes die streden om de titel: ‘Het bèste leedje van midde Limburg’. Een uitgebreide vakjury heeft de liedjes beoordeeld op tekst, muziek en uitvoering.

Het duo ‘Óm in te Lieste’ uit Neer heeft gewonnen met het liedje: ’t lempke van de keulkast. De tekst is van de hand van Bas Keltjens en de muziek van Mark van Mullekom. Met maar één punt verschil, is de ‘HAP (Haelder Aod Prinse)’ tweede geworden met hun liedje ‘Mörge weer’ Derde werd een inzending uit Neer van ‘De Diva’s’ met de titel: ‘’t is Wintjer’.

Organisatie volgende editie
De winnaar krijgt normaal gesproken het recht om de volgende editie te mogen organiseren. Dit recht vervalt indien de winnaar de afgelopen 5 jaar al een keer de finale georganiseerd heeft. Deze regel is in dit geval van toepassing, aangezien de editie 2014 in Neer heeft plaatsgevonden. Het comité Midde Limburgs Leedjes Festival zal in de komende maanden gaan kijken welke locatie in aanmerking komt voor de organisatie van het Midde Limburgs Leedjes Festival 2019, waarvan de finale zal zijn op vrijdagavond 4 januari 2019.

Vorig artikelLezing over het DNA van Limburg
Volgend artikelJubilarissen bij Melodie der Peel