Prins Rick I van de Törfstaekers

OSPEL – Zaterdag 6 januari was het dan zover.  De nieuwe Prins van de Törfstaekers werd uitgeroepen in Café de Prins! Prins Rick I (Niessen) gaat over het Törfaekersrijk regeren en gaat voorop in de strijd? Prins Rick is een echte ”Doospelse Jong”. Geboren op 14 juni 1990. Het was een behoorlijke bevalling. Hij is de zoon van Jos van Toon van Gebbele Hein en Petra van Ber van Sjra van Graade Driek.

Prins Rick I van de Törfstaekers

Rick’s hobby’s zijn: Bij de thuiswedstrijden van VVV Venlo is hij een van de luidruchtigste aanmoedigers. Hij gaat graag naar Remy (Café de Prins) en drinkt er dan wel eens een te veel. Hij heeft zeker ook hobby aan zijn werk (Pouls te Roggel). Hij heeft veel plezier met zijn kameraad Zoef, de kleine blaffende ‘batraaf’ op 4 poten. Rick is natuurlijk een fanatieke Törfstaeker!

Zaterdagochtend is hij de vlaggenist bij RKSVO D1 waarmee hij afgelopen seizoen kampioen werd. Wie zou de meeste punten gepakt hebben? de vlaggenist of toch de spelers?

Rick gaat bij de Törfstaekers voorop onder zijn devies: Met dees daag de remme los. Vrachtwage aan de kantj. En gaas gaeve in oos Törvelandj. Alaaf!! Je kan er van op dat Rick, behalve zijn lijfspreuk, ook een spreuk van de dag gaat invoeren.

Sander Moonen zal hem als adjudant op het rechte spoor proberen te houden.

Spesjaal vör Prins Rick I vanne Törf heet Drèj Kieër Niks desnaovendj ein lidje gemaaktj. Dao mej hebbe vae inne gang de lidjesaovendj bi-j d’n Törf gewonne. Ut mot neet gekker waere want vur de gelegenheid hebbe ze metein auch de vorst gewisseldj. Dus: de prins is rondj en vae zinge over de kontj.

Foto Paul Benschop voor Ospel Actueel

Vorig artikelStraatroof in Roermond
Volgend artikelJeugdprins Luca en Jeugdprinses Sanne van VV de Spoeëkejaegers