‘Bevrijdingsactie gevangenis Roermond was bedoeld voor twee gedetineerden’

ROERMOND – De zeven verdachten die zijn opgepakt voor de verijdelde bevrijdingspoging van crimineel Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond vorig jaar, wilden nog een andere gedetineerde helpen ontsnappen.

Dat meldt NU.nl vandaag. Een van de aangehouden verdachten heeft dat verklaard.

Mislukte poging
Zeven mannen werden opgepakt voor de mislukte poging de criminelen te bevrijden. Het gaat om zes Amsterdammers in leeftijden van 19 tot 27 jaar en een 54-jarige piloot uit Colombia. De laatstgenoemde heeft een verklaring afgelegd aan justitie. Een andere verdachte, een 30-jarige Fransman, is op de dag van de bevrijdingspoging door agenten bij de politieactie doodgeschoten.

Vorig artikelBrabants-Limburgs ondernemersduo begint De Peel Letselschade in een winkelpand
Volgend artikelGouverneur Theo Bovens opent nieuwjaarswens met Van Horne jaar Weert