24 december 2003: Feestelijke nachtmis op tv

Kerkorgel boven de ingang St. Martinuskerk - GAW Beeldbank Gebeurtenis 866

De commerciële lokale omroep WTV verzorgt op 24 december 2003 de rechtstreekse uitzending van de nachtmis vanuit de St. Martinuskerk in Weert.

Het voorprogramma start al om 22.00 uur met een volkszang. Om 23.00 uur begint de feestelijke nachtmis. Het Groot St. Martinuskoor zingt dan de ‘Messe de Noël’ van componist Fernand de La Tombelle. Het koor krijgt muzikale ondersteuning van een groot orkest, trompetten en twee orgels. Ernest en Lène Vermeulen bespelen het grote orgel, dat in 1942 door de gebroeders Vermeulen uit Weert is gebouwd, boven de centrale ingang van de kerk.

De kerkgangers zijn omgeven door de enorme kerststal, die ook dit jaar buiten de diensten vele bezoekers trekt. Voor een aantal gelovigen krijgt het bezoek aan de nachtmis  een vervelend staartje. IJverige wereldlijke ordehandhavers slingeren een behoorlijk aantal automobilisten op de bon; de boete bedraagt veertig euro. De toegangswegen zouden vol staan met fout geparkeerde auto’s en dat zou mogelijk ernstige hinder voor de hulpverleningsvoertuigen veroorzaken.

“Ik vind dit geen ‘Warm Welkom in Weert”,  verzucht deken Jo Coenen in Dagblad De Limburger en geeft de ordehandhavers als pastoraal advies:  “Kijk eerst of de hulpverlening in gevaar komt. Zo niet, sla een kruis en loop verder.”

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelPolitie haalt verwarde man uit woning
Volgend artikelRecreanten Fortutas Heren 2 in het nieuw