Sportief eerbetoon aan Rob (51): ‘Het moet maar eens klaar zijn met deze ziekte’

WEERT – Rob Clement uit Laar overleed op 12 februari aan de gevolgen van een hersentumor. Hij werd 51 jaar. Zijn vrouw Léanne en kinderen Sita, Nori en Jint houden Rob’s naam levend en geven betekenis aan de oneerlijke strijd die hij voerde. Samen met vrienden, collega’s en zelfs de behandelend arts van Rob neemt het gezin in juni volgend jaar deel aan Alpe d’HuZes om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. “Het moet maar eens klaar zijn met deze ziekte.”

‘Herinner mij in stralende dagen. Lachend, sportend in de zon. Herinner mij zoals ik was toen ik alles nog kon’, zo schreef Rob in zijn eigen rouwbrief.

Met die hoopgevende boodschap gaan zijn vrouw en kinderen door, hoe vers en immens het verdriet ook is. De enige manier om de leegte op te vullen is door Rob’s naam te blijven noemen en zijn leven te vieren. Elke dag, zo goed en zo kwaad als het kan. “Het mag niet zo zijn dat hij voor niks is gestorven”, zegt Léanne.

En dus zei de Weertse ‘ja’ toen Rob’s goede vriend Marcel Janssen haar vroeg of ze komend voorjaar mee wil fietsen in de strijd tegen kanker. Marcel verloor onlangs ook zijn moeder aan deze ziekte en was er klaar mee. Hij wilde iets doen. Het werd Alpe ‘d HuZes. Zijn missie op 7 juni 2018: zes keer de Franse berg beklimmen en daarbij zoveel mogelijk geld ophalen voor kanker- en hersentumoronderzoek. Léanne werd geraakt door dit spontane initiatief. “In het najaar van 2016, toen Rob nog in behandeling was, hoorde ik hem zeggen: ‘Wat zou het gaaf zijn als ik nog eens de Alpe d’Huez of Mont Ventoux kon beklimmen. Hijzelf kan het nu niet meer, dus moeten wij het maar voor hem doen. Toen ik het de kinderen vertelde, waren ze niet meer te houden. Ook zij fietsen straks mee.” Ze hebben al een briefje gestuurd naar school. ‘Wat ons is overkomen, is onacceptabel en moet stoppen’, zo begint hun verlofaanvraag.

Zo’n twintig vrienden doen in juni mee aan Alpe d’HuZes. De komende maanden worden de trainingsuren langzaam opgevoerd richting het echte werk. Verdeeld in twee teams (Team Rob 1 en Team Rob 2) stappen ze in juni op de pedalen. Een van de deelnemers is Ann Hoeben, de oncoloog in het Academisch Ziekenhuis van Maastricht die Rob vorig jaar begeleidde bij zijn ongelijke strijd. “Een voortreffelijke arts en een geweldig persoon. In december vorig jaar, toen Rob was uitbehandeld, namen we afscheid van haar. Na Rob’s dood belde ze me met de vraag of ik nog een keer langs wilde komen voor een nabestaandengesprek. Gewoon om te praten en herinneringen aan de laatste maanden te delen. Toen zij enkele maanden geleden hoorde dat wij deelnemen aan Alpes D’HuZes uit respect voor Rob en ten voordele van hersenkankeronderzoek, kwam het idee om ook Rob’s artsenteam in het Maastricht UMC+ mee te nemen in ‘Team Rob’ en samen de ‘berg’ op te fietsen. . Fantastisch toch?” Het doet Léanne enorm veel goed om te zien wat Rob’s dood heeft losgemaakt. Dat geeft heel veel kracht. Iedereen kent in zijn omgeving wel iemand die aan kanker lijdt of aan deze ziekte is overleden. Zoals de kinderen het al schreven: dat moet maar eens afgelopen zijn.”

Wil jij meehelpen in de strijd tegen kanker en hersentumoren?
Sponsor dan ‘Team Rob’ tijdens de Alpe d’ HuZes 2018. Ga naar: https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/. Zoek vervolgens bij  ‘teams’, ‘overzicht teams’  naar ‘team Rob’  om daar vervolgens Team Rob 1 of Team Rob 2 te steunen. Of maak je bijdrage over op rekeningnummer: NL81 RABO 032 462 6363 t.n.v. J.M.Clement o.v.v. Alpe d’HuZes.

Vorig artikel50 jarige vermiste man weer terecht
Volgend artikelZondag 17 december: Open Huis bij Cwartier in Weert