Zondag 17 december: Open Huis bij Cwartier in Weert

WEERT – In nog geen drie jaar tijd is Cwartier uitgegroeid tot dé hotspot voor en door ondernemers in de regio Weert. Tijdens het Open Huis op zondag 17 december kan iedereen zien wat er achter al die deuren aan de Beekstraat gebeurt en welke nieuwe energie zich in het voormalige stadhuis samenbalt.

Tientallen ondernemers en instellingen in uiteenlopende sectoren openen deze middag tussen 12.00 en 16.00 uur hun werkruimte voor het publiek. Met diverse presentaties, lezingen en workshops, livemuziek en creatieve activiteiten voor kinderen is het programma uitgebreid en gevarieerd.

Commerciële dienstverleners, creatieve entrepreneurs, culturele en maatschappelijke instellingen, horecaondernemers, retailers en vrije kunstenaars geven sinds maart 2015 binnen Cwartier nieuwe dynamiek aan de Weerter binnenstad. Onder de noemer Work, shop, enjoy komen allerhande disciplines samen in een levendige mix en heeft het oude stadhuis een bestemming gekregen die helemaal past in deze tijd. Het concept beantwoordt aan een grote behoefte bij kleine zelfstandigen en culturele en maatschappelijke organisaties, zo blijkt. Een betaalbare werkruimte, midden in de stad waar je elkaar makkelijk vindt, nieuwe zakelijke verbindingen kunt leggen en elkaar kunt helpen als dat nodig is. Met de komst van Cwartier is er  een community bijgekomen.

“Op dit moment is al bijna 80 procent van de kantoorruimten verhuurd en de aanmeldingen blijven binnenstromen. In februari 2018 zitten we rond de 90 procent en is Cwartier nagenoeg gevuld”, zegt mede-initiatiefnemer Brian Voesten. Compagnon John Jacobs vult aan: “Tientallen zzp’ers zijn letterlijk van de zolder gekomen om hun intrek te nemen in de stad en binnen Cwartier een nieuw netwerk te bouwen. Prachtig om te zien.” En de dynamiek zal blijven, zo verwacht hij. “Starters zullen groeien. Aan de andere kant zullen er ondernemers afhaken of nieuwe wegen inslaan waardoor er voor anderen weer kansen ontstaan. Groeikansen die we graag willen faciliteren. En zo blijft Cwartier in beweging.”

Vorig artikelSportief eerbetoon aan Rob (51): ‘Het moet maar eens klaar zijn met deze ziekte’
Volgend artikelRecreanten Fortutas Heren 3 in nieuw tenue