Indrukwekkende lezing Marco Kroon over Uruzgan-missie

BUDEL – Foto’s via www.jancompenfoto.nl–  Afgelopen vrijdag gaf Majoor Marco Kroon voor een volledig uitverkocht Protestants Kerkje een zeer boeiende en indrukwekkende lezing.

Majoor Marco Kroon geeft zeer indrukwekkende lezing 

Circa 110 geïnteresseerden waren naar het kerkje getogen om zijn visie op leiderschap onder zeer zware omstandigheden aan te horen. Tijdens zijn lezing had Marco één dag uit zijn Uruzgan-missie uit 2006 belicht. Ondersteund door beeld en geluid en zijn bevlogen manier van vertellen, zorgde dat het publiek ademloos luisterde. Onwaarschijnlijk en onvoorstelbaar voor de meesten wat Marco en zijn mannen hebben meegemaakt tegen een overweldigende overmacht van honderden Taliban.

Ze hebben zich letterlijk door die dag heen gevochten, zonder ook maar één man aan zijn kant te verliezen. Er werden mooie paralellen getrokken naar de dagelijkse realiteit van mensen met een ‘normaal’ vak, i.p.v. zoals hij zelf over zijn beroep zegt “Wij hebben bivak.”

Foto via www.jancompenfoto.nl

Naast veel leden van de Vrienden van het Schepenhuis, waren er ook niet-leden op de avond afgekomen. Mooi was het om te zien dat er een behoorlijke groep veteranen en oud-strijders aanwezig waren.

De avond werd afgesloten met de inmiddels befaamde 3e helft bij Jurgen van de Brasser, waar ook Marco nog aanschoof en er gezellig werd nagepraat.

Majoor Marco Kroon met het bestuur van de Vrienden van het Schepenhuis. Op de foto ontbreken Joop Overhand en Jan Boender.

Via Vrienden van het Schepenhuis       Foto’s Jan Compenfoto.nl

 

Vorig artikel12 spelers MEOS gestart met trainingen bij Bevo Hc
Volgend artikelJubilarissen parochie Ospel