Hockey: HV Weert wint van Oss

WEERT – De heren van Weert moesten het opnemen in een thuisduel tegen Oss. Oss, onder leiding van de oud coach van Weert, stond voor aanvang 1 punt boven Weert op de ranglijst en staat bekend als een zware tegenstander.

Weert begon echter sterk aan de wedstrijd en scoorde binnen 5 minuten de 1-0 door Daan Bekelaar. De thuisploeg hield het hoge niveau vast en verdubbelde de voorsprong nog voor rust via Phillip Jannes, 2-0 was de ruststand.

Na de pauze maakte Weert vanaf de afslag ook nog de 3-0 via Daan Bekelaar. Maar toen 10 minuten later uit het niets de 3-1 viel ging Weert steeds meer achteruit lopen. Vervolgens kwam 5 minuten voor tijd de 3-2 en werd het nog een spannende eindfase. Weert wist de score vast te houden ondanks nog een paar kansen voor Oss.

Eindstand 3-2, Weert klimt hierdoor 1 plaats op de ranglijst, en speelt op 3 december de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Mep.

Het interview van deze week is met Daan Bekelaar.