Lorenzo Caboni wint internationale wedstrijd ‘Groove Session’ in Zwitserland

Bboy Lorenzo na zijn overwinning in Zwitserland

WEERT – De 12 jarige Lorenzo Caboni uit Weert wint in Zwitserland competitie op wereldniveau. Vorig jaar was Lorenzo ook al uitgenodigd voor deze wedstrijd genaamd ‘Groove Session’. Het concept van dit toernooi is uniek. Er zijn 16 volwassen dansers en 16 kids die willekeurig worden gemixt. Er komen zo 16 unieke internationale duo’s.

Vorig jaar werd Lorenzo geloot met een van de favoriete volwassen dansers uit Oekraïne genaamd ‘Lussy Sky’. Ze wonnen uiteindelijk het hele toernooi. Als titelverdediger kreeg de Oekraïner maar ook Lorenzo weer een invite voor de editie van dit jaar.

Showtime
Lorenzo werd geloot met een danser die niet bepaald de publieksfavoriet was. De b-boy genaamd ‘Stripes’ uit Amerika is een erg goede en ervaren danser maar heeft zich al jaren niet meer laten zien in de breakdance scene. De kansen voor Lorenzo werden daarom ook niet hoog ingeschat. Lorenzo’s partner van vorig jaar, Lussy sky, had wel geluk met zijn loting en kwam met een van de kids-favorieten uit Rusland.

Tot verbazing van Lorenzo en zijn vader, die mee was gegaan om Lorenzo te coachen, wonnen Lorenzo en Stripes battle na battle! Beide dansers waren in vorm en werden beter na elke ronde die ze dansten. Thuis in Nederland zaten op zaterdagavond Lorenzo’s teamgenoten de livestream te kijken. Ook hier was iedereen verbaasd dat Lorenzo helemaal tot de finale wist te komen met een tegenstander die al enige tijd uit de running was. Het was pas een echte verrassing toen bleek dat Lorenzo in de finale zijn partner van vorig jaar versloeg en hiermee, samen met zijn huidige duo-partner, wederom de eerste plek mee naar huis nam.

Vorig artikelFresh Allstars verrast: internationaal succes in Los Angeles
Volgend artikelStartsein voor nieuwbouw zorgcentrum St. Martinus gegeven