Fresh Allstars verrast: internationaal succes in Los Angeles

WEERT | LOS ANGELES – Na een geweldige ervaring kwamen de Fresh Allstars vorige week terug uit Los Angeles, Amerika. Negen dansers, één coach en verschillende ouders gingen naar Freestyle Session, een van de grootste breakdance kampioenschappen van de wereld.

Battles
De Fresh Allstars deden mee aan 2 categorieën. De hoofdcategorie was de crew vs. crew battle. waar meer dan 170 internationale breakdance groepen deelnamen.
Met een gemiddelde leeftijd van 14 jaar gingen de Nederlandse dansers de strijd aan met de rest van de wereld. Alle groepen moesten zich proberen te plaatsen tijdens een voorronde. Het doel van de hele reis naar Los Angeles was om door deze zware selectieronde te komen. Gezien het feit dat de Fresh Allstars een van de jongst deelnemende groepen waren leek dit zelfs bijna onmogelijk. Na een knallende eerste battle werd de Weertse crew verrast door een positieve uitslag. De Fresh Allstars waren samen met de ‘Lil Killaz’ uit Rusland de enige 2 kids groepen die door de kwalificatie ronde kwamen. Samen met 30 andere teams zouden ze het opnemen tegen groepen uit Amerika, Japan, Taiwan, China, Canada, Rusland, Oekraïne, Israel, Portugal etc.

Er werd ook meteen bekend tegen wie ze moesten dansen in de volgende ronde. Een ‘World Dream Team’ genaamd Monster Energy, het officiële team van de energie drank ‘Monster’. De Fresh Allstars zetten wederom een mooie battle neer maar waren duidelijk geen partij voor het dream team, dat uiteindelijk de hele competitie won.

Kids-battle
Terwijl de focus op de crewbattles lag werd er ook meegedaan aan een kids-2on2 battle. Een duo competitie waar ongeveer 90 duo’s de strijd met elkaar aangingen. Uiteindelijk wist het tweetal Sam Teunis en Guus Siebers tot de halve finale te komen en eindigde op de 3/4e plek. Wederom voelde dit als een grote overwinning. De kids battles werden gewonnen door Amerika en Wit-Rusland werd tweede.

Showcase
De organisatie was erg blij met de komst van de jonge dansers. Ze kwamen dan ook met een leuk aanbod. Als kers op de taart mochten de Fresh Allstars ook een ‘guest showcase’ opvoeren vlak voor de finale.
Met een paar duizend bezoekers op het event en 113.000 kijkers op de live stream, hebben de jonge dansers zichzelf weer wereldwijd op de kaart gezet met een erg mooie showcase. Ze kregen een lovend applaus en veel respect van het publiek.

Een prachtige ervaring die mede mogelijk werd gemaakt door de gemeente Weert, service clubs Kiwanis, De Ronde Tafel en de Rotary club Weert, de Duckrace, Weert Media en officiële partner van de Fresh Allstars: ESD4YOU.

Vorig artikelDagelijkse stakingen bij Trespa om laag loonbod
Volgend artikelLorenzo Caboni wint internationale wedstrijd ‘Groove Session’ in Zwitserland