De Aldenborgh ontvangt prestigieuze Pater Sangersprijs

De prijs, bestaande uit een speciaal vervaardigde oorkonde en een geldprijs, werd na een inleiding door de heer Jan Creemers, Burgemeester van Maaseik, uitgereikt in de voormalige raadszaal van het oude stadhuis aan de Markt in Maaseik aan de voorzitters van de Aldenborgh, kring Weert en Het Land van Thorn, de heren Peter Korten en Jan Custers. De feestrede werd gehouden door de heer Jos Henckens, voorzitter van de Pater Sangerskring.

WEERT – Afgelopen vrijdag is aan de Aldenborgh en de geschied- en heemkundige kring “Het Land van Thorn” de prestigieuze tweejaarlijks Pater Sangersprijs uitgereikt. De Pater Sangersprijs is een cultuurprijs voor verenigingen of personen die zich inzetten voor het cultureel erfgoed Belgisch- en Nederlands-Limburg, alsmede de Duitse Selfkant.

Deze prijs is door de Maasketen Jan van Eyck te Maaseik aan geschied- en oudheidkundige kringen De Aldenborgh Weert en het Land van Thorn toegekend voor het organiseren van de Cultuurhistorische zomeractiviteiten “Gluren bij de buren”.

Cultuurhistorische activiteiten
Deze Cultuurhistorische activiteiten worden al dertien jaren georganiseerd door de Aldenborgh, LGOG Kring Weert en GHK “Land van Thorn” en zijn zeer succesvol met telkens 200-350 deelnemers aan de veertiendaagse zomeravondwandelingen in beide Limburgen en Noord-Brabant.

Geldprijs
De prijs, bestaande uit een speciaal vervaardigde oorkonde en een geldprijs, werd na een inleiding door de heer Jan Creemers, Burgemeester van Maaseik, uitgereikt in de voormalige raadszaal van het oude stadhuis aan de Markt in Maaseik aan de voorzitters van de Aldenborgh, kring Weert en Het Land van Thorn, de heren Peter Korten en Jan Custers.

De feestrede werd gehouden door de heer Jos Henckens, voorzitter van de Pater Sangerskring.

Vorig artikelRotaryclub Weert schenkt bloemperk op Weerter singel
Volgend artikelPortret voormalig LLTB directeur-secretaris Bemelmans gerestaureerd