Gratis huwelijk vanaf 2018 alleen nog mogelijk voor mensen met binding met Weert

WEERT – De gemeente Weert biedt op dinsdagmorgen om 09.00 en 09.30 uur de mogelijkheid tot een kosteloze huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie. Waar momenteel ook mensen van buiten de gemeente hier gebruik van kunnen maken, is het vanaf 1 januari 2018 alleen mogelijk gratis te trouwen als tenminste één persoon in Weert is geboren of in Weert woonachtig is (geweest).

De zogenaamde kosteloze huwelijken en partnerschappen worden steeds populairder. Steeds meer mensen zonder binding met Weert komen naar de gemeente om zich gratis te laten huwen. Daardoor loopt de wachttijd op. Met de nieuwe maatregel wil de gemeente ruimte creëren voor bruidsparen die wél binding hebben met Weert.

Vorig artikelDigitalLab op Sint Ursula, locatie Horn
Volgend artikelRavage op de A2 bij Maarheeze