Streep door plannen nieuw oefenterrein hondenclub De Trouwe Makker

STRAMPROY – De plannen voor een nieuwe oefenlocatie waar hondenclub De Trouwe Makker en collega-club De Trouwe Vriend samen gebruik van zouden kunnen maken, gaat niet door.

Hondenclub De Trouwe Makker uit Stramproy moest in januari hun gehuurde terrein aan de Stramproyergrensweg verlaten, nadat eigenaar Natuurmonumenten de grond claimde. Na de nodige gesprekken is er een intentieovereenkomst opgesteld. Daarin werd het terrein aan de Ketsheuvelweg, tussen Tungelroy en Altweerterheide, genoemd als nieuwe locatie.

Geen haalbare kaart
Zowel De Trouwe Makker als De Trouwe Vriend (een andere hondenclub) zouden daar een oefenterrein krijgen. Samen met de gemeente, natuurstichting ARK en Natuurmonumenten is gekeken of dit een haalbare kaart zou zijn. De gemeente Weert laat nu weten dat deze optie niet doorgaat. Onder meer omdat ‘de twee verenigingen het perceel zouden moeten dienen De Trouwe Vriend afziet van de samenwerking.’

Vorig artikelJeugdbontemiddig in Ospel
Volgend artikelVan wie zijn deze gestolen materialen?