“Een ambitieus fabriekshuis” speciale kerstactiviteiten in het Cuypershuis Roermond

wintersterren workshop

ROERMOND – Speciaal voor de kerstdagen organiseert het Cuypershuis in Roermond een aantal activiteiten. Je kunt bijzondere kerstdecoraties komen printen in het Cuyperslab. En tijdens de kerstvakantie zijn er in de weekenden instap-rondleidingen en doordeweeks verhalen op zaal.

Wintersterren Workshop
Heb je nog nooit met een 3d-printer gewerkt maar wil je dat wel eens proberen? In het Cuypershuis kan dat. Ontwerp je eigen ster op de computer. Daarna kun je de ster 3d-printen met de Ultimaker2+. Of probeer eens te tekenen met een 3d-printpen.

Of je nu 18 bent of 81 jaar, er is geen ervaring vereist. Wij helpen je bij het beste resultaat. De workshops vinden plaats op zaterdag 25 november, zondag 26 november en zondag 17 december tussen 14.00 en15.30 uur.

Een ambitieus fabriekshuis
Het museumgebouw is het belangrijkste collectie item van het Cuypershuis. Cuypers heeft het zelf ontworpen en het is een van zijn vroegste en belangrijkste werken. In dit vroege werk van Cuypers zijn al heel veel van zijn ontwerp-, bouw-, en interieuropvattingen te herkennen. Het vormt als het ware een staalkaart van zijn kunnen. Daarom geven vrijwilligers van het Cuypershuis u graag een inhoudelijke toelichting op wat u onderweg tegenkomt in het museumcomplex.

Deze gratis verhalen op zaal zijn op dinsdag tot en met vrijdag tussen 12.15 en 15.15 uur. Op zaterdag en zondag om 14 uur wordt het museumgebouw uitgebreider bekeken tijdens de instaprondleidingen. De kosten hiervoor bedragen 1 euro per persoon. Aanmelden kan bij de receptie van het Cuypershuis. Er geldt een toegangsprijs tot het Cuypershuis. Kijk hiervoor op onze website.

“Wintersterren Workshop” en themarondleidingen “Een ambitieus fabriekshuis”
Speciale kerstactiviteiten in het Cuypershuis

Meer informatie op www.cuypershuis.nl

Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 – 359 102

Vorig artikelAfscheid Fer Hendrix van Shantygroep Aan Paol 60
Volgend artikelInformatieavond wonen in Budel-Dorplein