Mars-Concertconcours LBT: kampioenschappen voor Limburgse tamboerkorpsen

Op zondag 19 november a.s. van 13.30-17.00 uur organiseert de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) in samenwerking met Drumband Harmonie Concordia Melick het Limburgs Kampioenschap Mars-Concertconcours. Dit vindt plaats in sporthal De Roerparel in Sint Odiliënberg. Acht korpsen treden hierbij op in het onderdeel mars, concert of een combinatie hiervan. Het publiek kan genieten van een gevarieerd, muzikaal programma. Een jury, bestaande uit Rob Balfoort, Peter Smits en André Willems, beoordeelt de optredens en bepaalt wie Limburgs Kampioen wordt en de bijbehorende wimpel ontvangt. Tickets kosten € 5,- voor volwassenen en €1,- voor kinderen en zijn verkrijgbaar aan de dagkassa.

De korpsen die optreden, zijn: Drumband Fanfare Les Amis Réunis Ransdaal, Drumband Fanfare St. Caecilia Spaubeek, Drumband Harmonie St. Laurentius Bemelen, Drumfanfare Jong Leven Gerwen, Trompetterkorps Schutterij St. Joseph Buchten, Drumband Harmonie Wilhelmina Wolder-Maastricht, Schutterij-Drumband en Jachthoornkorps St. Sebastianus Laar-Weert en Fluit- en Tamboerkorps St. Job Leuken-Weert. Het volledige programma met tijdsindeling is te vinden op www.l-b-t.nl. Hier worden na afloop tevens de uitslagen en prijswinnaars bekendgemaakt.

Blaaskracht
L1 TV maakt opnames van het Mars-Concertconcours voor haar programma Blaaskracht. Ieder laatste weekeinde van de maand worden in dit tv-programma verhalen verteld over het Limburgse muziekleven en worden delen van concerten van harmonieën, fanfares, brassbands, koren en slagwerkers uitgezonden.

Over de LBT
De LBT is de provinciale bond die de belangen behartigt van zo’n 220 drumbands, pijperkorpsen klaroen, jachthoorn- en trompetterkorpsen, drumfanfares, showkorpsen en majorettegroepen in Limburg. De LBT organiseert regelmatig instructiedagen, clinics en kortlopende bijscholingscursussen voor haar leden. Daarnaast organiseert de bond jaarlijks activiteiten zoals de Limburgse Kampioenschappen Solisten en Kleine Ensembles. De LBT is aangesloten bij en werkt samen met het Huis voor de Kunsten Limburg.

Vorig artikelAccordeonist Fer Hendrix stopt bij de Shantygroep Aan Paol 60
Volgend artikelProfiel van …. André van Otterdijk