Scheidsrechter Björn Kuipers geeft les in inclusief ondernemen

Op donderdag 16 november gaat het gebeuren: de op een na beste scheidsrechter ter wereld onthult zijn succesformule voor ondernemen, waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een belangrijke rol spelen. Want zij kunnen uitgroeien tot Ronaldo’s. De ruim 100 regionale ondernemers die zijn aangesloten bij het Midden-Limburgse MVO-platform Konnekt’os, gaan deze avond bij Björn Kuipers in de leer. Inclusief ondernemen is namelijk hot. En noodzakelijk. Dit zal blijken uit een ander hoogtepunt van de avond: het UWV presenteert voor het eerst de recente cijfers over onze Midden-Limburgse arbeidsmarkt en schetst daarbij het regionale toekomstperspectief op het gebied van mens en arbeid.

Björn Kuipers is de op een na beste scheidsrechter ter wereld en tevens eigenaar van een aantal supermarkten en een kapsalon. Een Champions League-finale fluiten en de volgende dag de teams in je supermarkten leiden. Volgens Kuipers is dat géén grote omschakeling. Op deze avond vertelt de scheidsrechter en topondernemer over de verrassende overeenkomsten tussen de ondernemer en de man in het zwart op het voetbalveld. Hij laat de partners van het MVO-platform van Midden-Limburg zien hoe hij sociaal ondernemen feilloos integreert in zijn succesformule. In zijn supermarkten werken niet minder dan 60 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kuipers gaat deze avond écht in gesprek met ondernemers over de vraag: hoe kun je inclusief ondernemen en daarbij elke medewerker in zijn kracht zetten? Als geen ander durft hij daarbij buiten de gebaande paden te denken.

Tips voor ondernemers
Kuipers daagt onze regionale ondernemers uit met zijn interactieve verhaal en dynamische videobeelden van wedstrijden. Niets verhullende geluidsfragmenten van ‘achter de schermen’ geven een nieuwe blik op ondernemen. Hij vult zijn verhaal aan met anekdotes uit zijn eigen leven en vertelt wat ondernemers op de werkvloer kunnen bereiken met goede communicatie en door de juiste mensen om zich heen te verzamelen. En presteren onder hoge druk? Hoe neemt een teamleider rechtvaardige beslissingen en wordt hij niet gezien als ‘autoritair’, maar als een goede leider?

Prognoses regionale arbeidsmarkt
Al deze vragen worden beantwoord tijdens het Konnekt’os Najaarsevent. Daarnaast kunnen de aanwezige ondernemers vragen stellen over de prognoses voor de regionale arbeidsmarkt in 2018. Welke sector gaat de krapte als eerste merken en hoe kunnen ondernemers daarop inspelen? Welke rol spelen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt daarin? Dit en meer op donderdag 16 november.

Over Björn Kuipers
Ooit voetbalde Björn Kuipers zelf, maar hij had zoveel commentaar op de beslissingen van de scheidsrechter, dat zijn vader zei: ‘Als je het allemaal beter weet, kun je beter zelf scheidsrechter worden.’ En dat deed hij. Kuipers fluit regelmatig Europa League en Champions League wedstrijden en hij mocht als enige Nederlander drie wedstrijden fluiten op het WK in Brazilië. Hij runt daarnaast in Oldenzaal samen met zijn vrouw een aantal Jumbo-filialen en een kapsalon. Zijn succesformule: de juiste mensen om je heen verzamelen. Daarbij horen zeker mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Vorig artikelHeren 1 HV Weert verliest kansloos in Maastricht
Volgend artikelGeen Fakkelestafette meer