9 november 1928: Een mooi souvenir

Luchtfoto van Weert omstreeks Weert 1928 - GAW Beeldbank 8340

In opdracht van de Weerter Belangen Commissie is een luchtfoto van de stad gemaakt. Het Kanton van Weert bericht hierover in de editie van 9 november 1928.

De originele grote foto is voor iedereen te zien in de etalage van Frans van de Laar aan de Markt. Deze grote foto is bedoeld om op tentoonstellingen in het binnen- en buitenland een groot deel van de stad te kunnen tonen. De (nog) braakliggende industrieterreinen aan de toenmalige rand van de stad zijn bijzonder goed te herkennen.

Verder geeft de foto een mooi overzicht van de weg-, water- en treinverbindingen die de stad ontsluiten. De foto zal ook als briefkaart worden uitgegeven. De Weerter Belangen Commissie hoopt dat veel Weertenaren deze kaart kopen en dan als nieuwjaarskaart aan hun vrienden, kennissen en relaties sturen. Bovendien is zo’n briefkaart een mooi souvenir voor later.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelOnderzoek naar munitielocaties Nederweert afgerond
Volgend artikelWeer brandmelding “Aan Veertien”