VVD en CDA maken zich sterk voor behoud motorcross in Meijel

MEIJEL – Afgelopen zondag bezocht Teun Heldens namens de VVD de motorcross in Meijel samen met collega Hubert Mackus van het CDA uit de provincie en gemeenteraad. Samen maken zij zich sterk voor behoud van de motorcross.

Laatste stand van zaken is dat zij wachten op een raadsvoorstel ter wijziging van het bestemmingsplan. De verwachting is dat dit begin 2018 wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

Hubert Mackus op Facebook ” Het nationaal kampioenschap in Meijel dreigde na 2019 te moeten stoppen. Voor een evenement dat al decennia plaatsvindt, zou dat doodzonde zijn. Inmiddels is de gemeente Peel en Maas aan het bekijken hoe ze de cross kunnen verankeren in het bestemmingsplan. De Provincie moet hiervoor de natuurtoets doen. Heb met raadsleden uit Peel en Maas en Statenleden een gesprek met het bestuur van de Motorcrossvereniging gehad. Handen in elkaar slaan om de cross voor Meijel te behouden.”

Lees ook het eerder verschenen bericht:

Hete herfst op circuit ‘De Vossenberg’

Vorig artikel30 oktober 1645: In het geheim
Volgend artikelUnieke rondleiding in het ‘Spookhuis van Weert’