Glasverbod binnen een horecazaak niet houdbaar

Plastic bierglazen

WEERT – De afgelopen weken wordt het verzet tegen plastic bekers tijdens de carnaval en  kermis steeds groter. Burgemeester Heijmans besloot medio dit jaar met het oog op de veiligheid dat alle cafés in de binnenstad plastic bekers moesten gebruiken.

Opmerkelijk genoeg kan je wettelijk het gebruik van glas binnen in een horecazaak niet verbieden. Dat is volgens Dagblad De Limburger wettelijk onmogelijk. Echter: kastelein en carnavalisten zijn samen verantwoordelijk als bierkopers met het geserveerde glaswerk de straat op gaan. Het zal veel horecabazen er vermoedelijk toe aanzetten ook in hun zaak bier in plastic bekers te gaan tappen, om het risico op bekeuringen uit te sluiten.

Vorig artikelGoed nieuws voor de Dorpsraad Ospel !
Volgend artikelMerefeldia 4 lijdt terechte nederlaag tegen Maasgouw