Ondernemers in de Maasstraat laten kerststal terugkeren Weert

WEERT – In de periode rond Kerst is er in Weert weer een heuse kerststal te bezoeken. Het initiatief daarvoor komt van een drietal ondernemers (Eddy Posno, Jan Duppen en Eric Mertens) uit de Maasstraat.

Na 12 jaar van afwezigheid, maakt de kerststal een comeback. Tot 2005 werd jaarlijks in de Martinuskerk een kerststal opgezet. Die trok ruim 100.000 bezoekers. De nieuwe kerststal komt niet in de kerk, maar in de kloostertuin van de Birgittinessen te liggen. In de schuur op het binnenterrein van het klooster komt een stal met beelden en de tuin wordt sfeervol versierd.

17 december opening
De kerststal wordt zondag 17 december door de zuster geopend. Tot 31 december is die dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken, voor 2 euro per volwassene.

Vorig artikel27 oktober 1647: Verwantschappen
Volgend artikelWietplantage opgerold in centrum van Weert: 71 planten en 500 stekjes