Hockey HV Weert: verlies voor de dames en de heren

WEERT – Afgelopen weekend werd er weer gehockeyd door HVW. Dat leverde verlies op voor zowel Heren 1 als Dames 1.

Afgelopen zondag speelden de dames van Weert tegen het damesteam van Klein Zwitserland uit Den Haag. Weert werd onder druk gezet, maar kwam er af en toe gevaarlijk uit. Met de counter werden er een aantal grote kansen gecreëerd, maar er werd geen doelpunt gescoord. Het was klein Zwitserland dat de score opende met een rommelige goal eind 1e helft.

Met een 1-0 achterstand begonnen de dames van Weert aan de 2e helft. Door een aantal persoonlijke fouten scoorde Klein Zwitserland de 2 en de 3-0 en werd het voor Weert moeilijk om nog iets te creëren. Klein Zwitserland zorgde nog voor een 4e goal, wat de uitslag op 4-0 bracht. Komende week spelend de dames thuis tegen Pinoké D1 uit Amsterdam. Dit team is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de hoofdklasse.

De mannen van Weert speelden afgelopen zondag de lastige uitwedstrijd tegen HCAS te Asten. Asten, dat zijn spelers bij elkaar koopt met behulp van een rijke sponsor, begon de eerste minuten scherp aan de wedstrijd. Echter, na 10 minuten pakte Weert het initiatief over. Dat resulteerde in de 0-1 door Ben Wiermans. Niet veel later stond het helaas alweer 1–1. Waar weert na de 1-1 de beste kansen kreeg maakt Asten uit het niets de 2-1 en 3-1 vlak voor rust.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, Weert maakte dan ook de 3-2 met nog 15 minuten te spelen. Helaas maakte HCAS uit een counter de 4-2 toen nog meer Weert aandrong. Helaas voor Weert bleven de punten in Asten, toch konden de mannen van Weert niet ontevreden zijn over het spel.

Het interview deze week is met Eline Stroek.

 

 

Vorig artikelRuim 4 ton aan boetes voor bellen in de auto in Limburg
Volgend artikelDavid Bowie tribute in de Bosuil in Weert