Handen uit de mouwen in natuur van Stramproy

STRAMPROY – In de natuur van Stramproy gingen zaterdagochtend al vroeg de handen uit de mouwen. Op de Buuëtjeshei, de ‘schietbaan’ en de Boombrug over de Abeek werden diverse natuurklussen uitgevoerd. Met het ‘vroege zonnetje’ geen straf. Sterker nog, het werd al snel een ‘werkochtend’  met een gouden randje.

De hei bij de Zevensprong krijgt weer meer ruimte na het uitsteken van dennen en berkenopslag. Dat is ook het geval in de voormalige schietbaan van de Burgerwacht. Door de kap van diverse grove dennen en het opruimen van bospest worden de flanken van de voormalige schaapsdriften en de uit 1928 daterende ‘schietwal’ weer goed zichtbaar. Voor een veilige passage is de ´Boombrug´, de verbinding over de Abeek tussen de Hei en het Stramproyerbroek, voorzien van een loopkabel en gaas.

Erfgoedtocht
De komende erfgoedtocht, zondag 22 oktober voert onder meer over de ‘Grave-brug’ en de Hei met zijn ‘schietbaan. Vertrek 9.30 bij Vosseven.

Vorig artikelOpnieuw groene vinkjes stomazorg SJG Weert
Volgend artikelHockey HV Weert: winst voor de heren, dames spelen gelijk