Kijkje in het nieuwe Jacob van Hornemuseum in Weert

WEERT – Volgend jaar wordt het Jacob van Hornemuseum in Weert verbouwd. Het toekomstbestendig maken van het Rijksmonument waarin het museum is gevestigd, kost 2.048.000 euro. Aan de nieuwe museuminrichting hangt een kostenplaatje van 2.063.900 euro. De provincie Limburg stelt 1,1 miljoen euro beschikbaar voor de opwaardering van het museum.

Het plan voor de verbouwing en modernisering is van ontwerper Maurice Mentjens. Deze visuals laten zien hoe het museum eruit moet komen te zien. Er komt een nieuwe ingang aan de zijkant, een statige voordeur aan de Meikoel, een messing achtergevel, een grote expositieruimte op zolder en teruggebrachte oude monumentale elementen.

Vorig artikel4 oktober 1964: Rectoraat Biest 10 jaar
Volgend artikelBig Brother is watching you