Orthopedisch chirurg SJG naar Burkino Fasso

LEENDE – Via Heeze24.nl- Orthopeed Frank Rahusen uit Leende is werkzaam als orthopedisch chirurg in het Sint Jans Gasthuis in Weert en voor ons Nederlanders is het zeer vanzelfsprekend dat we te allen tijde kunnen beschikken over de beste medische zorg. 

Leender orthopeed als arts naar Burkina Faso

Voor de inwoners van Burkina Faso is dat een heel ander verhaal. Enkele jaren geleden is daar een ziekenhuis opgericht dat inmiddels operationeel is en waar daadwerkelijk geopereerd wordt. Frank Rahusen is gevraagd om in 2018 als orthopedisch chirurg naar het Afrikaanse land te gaan om daar geheel vrijwillig, in eigen tijd en belangeloos zich in te zetten voor de inwoners aldaar. ”Het is een erfenis van een oud collega die recent is overleden en voor mij een hele eer om dit te mogen doen”, aldus de arts.

Het gaat een zware missie worden en daar is Frank zich ter degen van bewust. ”Het worden lange dagen. Van maandag tot en met zaterdag van 06.00 uur tot 23.00 uur zijn we daar enorm druk met opereren, verplegen en patiënten zo goed mogelijk helpen onder redelijk primitieve omstandigheden wanneer je dit vergelijkt met Nederland.”………

Lees het volledige artikel via hier >>  via www.heeze24.nl

Vorig artikelPersoon te water in Weert
Volgend artikelRandweg Nederweert voorlopig van de baan