Gemeente Roermond ondersteunt initiatief de Rookvrije Generatie

ROERMOND – Gemeente Roermond steunt het initiatief de Rookvrije Generatie. Daarom ondertekende wethouder Smitsmans als eerste Limburgse gemeente, de partnerovereenkomst van de Alliantie Nederland Rookvrij! De ondertekening vond plaats op 27 september.

Wethouder Marianne Smitsmans wil dat het in Roermond vanzelfsprekend is dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. “Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien.”

Boodschap uitdragen
“Daar moet wel nog iets voor gebeuren”, vindt Smitsmans. “Nu we partner zijn geworden van de alliantie, kunnen we meeliften op de landelijke beweging. Maar het is ook nodig dat we als samenleving de boodschap uitdragen en ervoor zorgen dat kinderen niet meer in aanraking komen met rook en rookwaren. Dus niet meer roken bij het schoolplein en bij het sportveld om te beginnen. Wie hierbij kan helpen, zijn ouders, artsen, verloskundigen, scholen, verenigingen en speeltuinhouders. Kortom, iedereen die mee wil helpen om  kinderen te beschermen.”

Roermond Gezond
De Rookvrije Generatie is onderdeel van het beleid ‘Roermond Gezond’. Kinderen die rookvrij opgroeien en later zelf niet gaan roken, leven gezonder. De alliantie strijdt voor een samenleving waarin niemand meer hoeft te (over)lijden aan de gevolgen van roken. De Alliantie Nederland Rookvrij! is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Mischa Stubenitsky van KWF Kankerbestrijding: “Roermond heeft de stap genomen om zich aan te sluiten bij de Rookvrije Generatie, dat is heel mooi nieuws. Zo zorgen ze ervoor dat kinderen in Roermond minder in aanraking komen met de gevaren van sigarettenrook”.

Vorig artikelWeerter VVD stelt vragen over treinstoringen
Volgend artikel17 bestuurders op de bon