Vervangen natuursteen en vergroening Beekstraat

WEERT – In opdracht van de gemeente Weert wordt op maandag 2 oktober gestart met het vervangen van de natuursteenverharding in de Beekstraat. Een duurzamere constructie is nodig vanwege de vele transportbewegingen in de straat. Daarnaast wordt er een extra boom geplant, komen er meer plantvakken en gevelbegroeiing op verschillende plaatsen in de Beekstraat.

De huidige natuursteenverharding en afvoergoot worden verwijderd en afgevoerd. Hierna worden nieuwe afvoergoten aangebracht en vervolgens worden er nieuwe natuursteentegels gelegd in een onderlaag van beton.

Fasering en container
Het vervangen van de natuursteen wordt in 4 fasen uitgevoerd. De werkzaamheden nemen circa 8 weken in beslag. In fase 3 van de werkzaamheden wordt de ondergrondse container verplaatst naar de nieuwe locatie op de hoek Hogesteenweg – Hoge Kei.

Overige werkzaamheden
Daarna worden onder andere plantvakken met beplanting (waaronder gevelbegroeiing) aangelegd. Ook komen er extra vuilnisbakken en fietsrekken inclusief een E-bike oplaadpaal. Verder wordt er waar nodig herstelwerk uitgevoerd aan de huidige ‘rode’ loopstroken.

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden wordt het deel van de straat waar gewerkt wordt afgezet met lage dranghekken. De loopstroken/trottoirs blijven begaanbaar, zodat de winkelpanden toegankelijk zijn.

Afhankelijk van de fasering is er een beperkte doorrijmogelijkheid in de Beekstraat. De Beekstraat is, vanaf de Markt en vanaf Verlengde Beekstraat / Hoogpoort doodlopend voor gemotoriseerd verkeer. Voor de bevoorrading van de winkels gelden de reguliere tijden.

Vorig artikelBibliotheek op School voor De Bongerd Nedeweert opening 6 okt
Volgend artikel28 september 1768: Waar komt ons vlees vandaan?