24 september 1920: De boog kan niet altijd gespannen zijn

Draaiorgel kermis begin twintigste eeuw - GAW Beeldbank 4717

De stadskermis van 1920 bestaat uit totaal maar liefst veertien attracties, zo meldt het Kanton Weert van 24 september 1920.

In de krant staat de volledige opsomming van de vermakelijkheden:
een onderzeeboot carrousel, een luchtschommel, een electrisch vischvermaak, een carrousel, een photografie-tent, een theater pitoresque, een luchtspiegelpaleis, een schiettent een aeroplane, een hoepla-werptent, een rodelbaan, een stoomcarrousel, een salon Minerva en een krokodillentent.

Om de druk over de stad wat te verspreiden staan de attracties opgesteld op het Stationsplein, de Markt en het Bassin. Het plan om ook het Julianaplein (nu omgeving Langpoort) als kermisterrein in te richten is afgeblazen. De bestratingswerkzaamheden zijn nog niet afgerond en het tramverkeer mag  geen hinder ondervinden.

Naast de kermisattracties zijn er meerdere dansgelegenheden en café chantants.
“Als het weer medewerkt, dan is ’t te verwachten dat het druk worden zal, en dat gehele volk eenige feestdagen wachten. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Daarom wensen wij jong en oud een prettige kermis”, zo eindigt het artikel in het Kanton Weert.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelDodelijk ongeval in Liessel
Volgend artikelManege De Kraal in Budschop heeft een nieuw lid!