17 september 1970: Het Speelgoedhuis

Rechts Het Speelgoedhuis - GAW Beeldbank A5414

Na een renovatietijd van zes maanden opent ‘Het Speelgoedhuis’, gelegen op de hoek Markt en Molenstraat (anno 2014 Muntpromenade), op 17 september 1970 de deuren.
De familie Reemers start op die locatie in 1910 een rijwielzaak en een garagebedrijf. Daar komt na verloop van tijd een café bij. Tijden veranderen en het bedrijf gaat zich vanaf 1951 meer en meer toeleggen op de verkoop van kinderwagens en speelgoed.

Het zestigjarig bestaan van de zaak is voor de eigenaren Pierre en John Reemers aanleiding de winkel in 1970 grondig te verbouwen. Verder wordt het pand uitgebreid met een nieuwbouw aan de Molenstraat.

Na de verbouwing en de ingebruikname van de nieuwbouw krijgt de winkel de naam ‘Het Speelgoedhuis’. Er wordt vanaf dat tijdstip uitsluitend nog speelgoed verkocht voor de leeftijdsgroep tussen nul en tachtig jaar.

De winkel omvat twee etages en is daarmee, volgens het Kanton Weert, de grootste speelgoedzaak in het zuiden van het land. Als extra service voor hun klanten beschikt de winkel over een eigen reparatieafdeling. Die is een uitkomst voor ouders van wie hun kroost onverhoopt het speelgoed stuk heeft gemaakt. Ook hiermee onderscheidt, wederom volgens het Kanton Weert, ‘Het Speelgoedhuis’ van de gebroeders Reemers zich van heel wat andere speelgoedzaken.

De nieuwe winkel wordt op 17 september om 17.00 uur feestelijk geopend met aansluitend een receptie, die om 19.00 uur begint.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelRouteknooppunt bord beschoten met hagel
Volgend artikelAmericana Village in Nederweert in de startblokken