Oorlogsverslaggever en correspondent Twan Huys komt naar Weert

Twan Huys

WEERT – Twan Huys is presentator van Nieuwsuur en presentator van het tv-programma College Tour. Eerder was hij oorlogsverslaggever en correspondent in de Verenigde Staten. Twan Huys is donderdagavond 5 oktober van 19.00 tot 20.30 uur te gast bij Bibliocenter in de bibliotheek Weert.

Het onderwerp waarover hij spreekt De jacht op geluk in het Amerika van Donald Trump, is gelinkt aan de actualiteit van de Verenigde Staten en de recente ontwikkelingen.  In zijn voordracht verweeft hij het thema “Geluk” en sluit zo aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis.  

In het boek Over geluk (2010), treedt Huys in de voetsporen van de ongelukkigste man op aarde op zoek naar het antwoord Wat is geluk. Daarin schrijft hij: “Amerikanen vinden gewoon dat ze recht hebben op geluk.”

Veelzijdige ervaring
Huys is geboren in Horst-Sevenum en studeerde journalistiek in Tilburg. Hij heeft tien jaar verslag gedaan vanuit oorlogsgebieden. Daarna was hij zeven jaar correspondent in de Verenigde Staten. Hij was reporter bij de presidentsverkiezingen en de aanslagen in Washington en New York. Hij is ook de maker van internationaal uitgezonden documentaires. In 2011 kreeg hij de Sonja Barend Award voor het beste televisie-interview. Huys maakt niet alleen spraakmakende televisie, hij is ook auteur van spraakmakende boeken. Zijn boeken: De Clintons, 2016 – Dertien meesters en één crimineel, 2013 – Over geluk, 2010 – Meesters, 2010 –  Ik ben een New Yorker, 2006.

Toegang € 10,- leden en € 15,- niet-leden. Kaartjes zijn te koop via www.bibliocenter.nl Het adres van de bibliotheek: Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

Vorig artikelOpnieuw vaatkeurmerk voor SJG Weert
Volgend artikelGewonde bij brand aan de Laurenburg