Europees Kampioenschap motorcross Meijel

MEIJEL – Op zondag 17 september organiseert Motorcrossclub Meijel de laatste wedstrijd van 2017 om het Europees Kampioenschap voor amateurs in de MX Open klasse van de International Motobike Association, IMBA.

Diverse rijders uit onze regio strijden in de diverse klassen mee:  Stefan Vaes, Dirk Briels, Rene Teeuwen, Joost van der Asdonk, Bas Raemakers, Rob Knoben, Justin Klaus, Marnicq Fontein, Koen Lenders, Tom van Lier, en Yannik Jacobs

Hierin strijden motorcrossers uit Groot Brittannië, Duitsland, België, Zwitserland, Frankrijk, Denemarken en Nederland in een serie van zes wedstrijden van telkens drie manches om de felbegeerde Europese titel.

Naast de deelnemers in de EK MX Open klasse strijden deelnemers in vijf nationale klassen om de punten voor het Nederlands Kampioenschap.

De Brit Luke Burton is momenteel de leider in de stand om het Europees Kampioenschap MX Open. Burton heeft een voorsprong van 63 punten op de Belgische veteraan Frederik Weigert. Dit lijkt een flinke voorsprong, maar in het Meijelse zand van circuit de Vossenberg zijn nog 180 punten te verdienen. Burton heeft de Europese titel dan ook nog zeker niet binnen. Derde in de stand is de Zwitser Daniel Huser. Huser staat bekend als een rijder die erg snel is op de harde rotsachtige buitenlandse circuits, maar zal in Meijel waarschijnlijk geen rol van betekenis kunnen gaan spelen. Die rol is wel weg gelegd voor de best geklasseerde Nederlandse deelnemer, Jarno Verhorevoort uit Helmond. Verhorevoort bezet momenteel de vijfde plek in de stand om het Europees Kampioenschap en heeft de EK wedstrijd in Meijel al meerdere malen op zijn naam geschreven. Ook van de overige Nederlandse deelnemers wordt veel verwacht. Menno van Meer is daarvan de grootste kanshebber, maar ook Ryan Verhagen uit Helmond, Niels de Klein en Enrico Schel uit Venlo Blerick zullen gaan strijden voor een dagsucces.

Naast de EK MX Open komen ook de MX Open Junioren, de MX2 Senioren, de MX2 Nationalen, de Quads en de snelle MX2 Inters aan de start. In deze klassen staan een aantal MCC Meijel clubrijders aan de start. Uit Liessel, William Thijssen en Jeroen van Loon. René Teeuwen uit Heibloem, uit Ospel Rob Knoben, Dirk Briels en Yannik Jacobs en uit Meijel Joost van der Asdonk, Koen Lenders en natuurlijk Tom van Lier, waarvan in Meijel veel verwacht wordt.

Ook op zaterdag wordt er al gecrosst op de Vossenberg. Dan strijden de clubrijders om punten voor het clubkampioenschap en zullen we het jeugdig zijspantalent van de Kids & Sidecars aan het werk zien. Ook zullen oude tijden herleven met de classic 50cc cross.

Op zaterdag wordt er geen entree geheven. Op zondag is de entree €10 voor personen vanaf 16 jaar. Jeugd t/m 15 jaar heeft gratis entree, mits onder begeleiding van een volwassene.

De trainingen beginnen zondag om 9 uur. De eerste manche begint om 11 uur. De opening met de voorstelling van de internationale deelnemers is omstreeks 12 uur. De eerste manche van de EK MX Open klasse begint omstreeks 13 uur.

De route naar het circuit wordt vanaf alle grote wegen in Meijel aangegeven.

http://www.mccmeijel.nl/

Video Dion Huiberts van Storyhunter/Midden Limburg Actueel maakte voor MCC Meijel

Vorig artikelWeer verdachte situatie in Ospel
Volgend artikelVisser gewond in Weert